Have you ever tried
GRILLED PUMPKIN?
You will love this Pumpkin Recipe as I do!
It’s a quick and easy side dish.
A dish with simple flavors but rich in taste. The pumpkin is cut into slices and then grilled and seasoned with herbs like oregano and mint, some oil, salt and vinegar. For a spicy version try adding some hot red crushed pepper, you will feel the goodness.
A simple recipe, which you can also prepare in advance, in fact it will be even better if you prepare it the day before. In addition, you can keep it for several days in the refrigerator.
Grilled Pumpkin is also perfect as an appetizer, with a charcuterie board and a cheeseboard.
It is also excellent to eat on crispy homemade bread.
Let me know if you like the grilled pumpkin, and if you have questions in the comments.
Ingredients:
500 g pumpkin
2 garlic cloves
50 ml white vinegar
50 ml extra virgin olive oil
red crushed pepper (if you like)
salt
Oregano
Mint
Directions:
Cut the pumpkin into thin slices, removing the filaments and the peel.
Heat a grill and sprinkle with salt (so the pumpkin doesn't stick).
Place the pumpkin slices on the wire rack and cook on both sides.
Once you have finished grilling the pumpkin, take a nice tray / container and start arranging the layers of pumpkin by adding salt, oregano, mint, garlic, oil, vinegar and chili pepper.
Wait up to three few hours, however the next day is even better.
Ormai è difficile rinunciare alla zucca grigliata, un contorno che si può tenere sempre pronto e servire al momento giusto per accompagnare ed esaltare un gustoso secondo.
Pensare che un tempo non mi piaceva la zucca, sembra impossibile, visto che oggi la adoro, in qualsiasi modo sia cucinata.
Un contorno molto semplice ma dal sapore unico e particolare. Un consiglio, è quello di preparare la zucca molte ore prima di servirla perchè così sarà più ricca di sapore e assorbirà tutta la sua marinatura.
Vi invito a provare questa ricetta, e magari a farmi sapere cosa ne pensate; se vi fa piacere scrivermi delle modifiche che vi piacerebbe apportare o mandare una vostra interpretazione.
Ingredienti:
500 g dzucca
2 spicchi aglio
50 ml aceto bianco di vino
50 ml olio extravergine di oliva
peperoncino (se piace)
sale
origano
menta
Procedimento:
Procedimento:
Tagliare la zucca a fette molto sottili privandole dei filamenti e della buccia.
Riscaldare una griglia e dare una spolverata di sale (così la zucca non attaccherà).
Posizionare le fette di zucca sulla griglia e cuocerle su entrambe i lati.
Una volta finito di grigliare la zucca, prendere un bel vassoio/contenitore e iniziare a sistemare gli strati di zucca aggiungendo tra uno strato e l'altro il sale, l'origano, l'aglio, l'olio, l'aceto e il peperoncino.
Lasciare riposare alcune ore, comunque il giorno dopo è ancora più buona.
Buon Assaggio !!!!
Commenti
Posta un commento